Sherine mag niet meer optreden in Egypte

Sherine - Nassay 5

Sherine Abdel Wahab heeft een verbod gekregen om op te treden eigen land. De Egyptische zangeres krijgt de straf opgelegd omdat ze onlangs zou hebben gezegd dat er in Egypte geen vrijheid van meningsuiting bestaat. Tijdens een optreden in Bahrein zei ze dat ze daar kon zeggen wat ze wilde, maar dat iedereen die in Egypte vrijuit praat meteen in de bak belandt.

Samir Sabry

De Egyptische Advocaat Samir Sabry, die haar show bijwoonde, vond de opmerking van Sherine niet kunnen en diende een aanklacht in. Daarin beschuldigde hij haar onder meer van het beledigen van Egypte en het verspreiden van fake nieuws.

Verbod

De uitspraken van de zangeres zijn inmiddels ook opgemerkt door de Egyptische bond van musici. Dat heeft geleid tot een verbod tot zingen in haar eigen land. Daarnaast is er op 27 maart een bijeenkomst ingepland, om de claim tegen Sherine te onderzoeken.

Sisi

Velen zien in het incident het zoveelste bewijs dat de huidige Egyptische president Sisi iedereen die kritiek heeft op zijn beleid probeert de mond te snoeren.